Start Programma's Contact Links Adverteren Over M fm
Subnavigatie
Nieuwsbrief
M fm in actie
Wie is M fm
Medewerkers
Contact informatie

Live Stream

 


Wie is M fm

 

 

Historiek / Ontstaan

Radio M fm  ging officieel van start in 1982, onder de naam ‘radio West’ vanuit Brakel als één van de eerste lokale radiostations in de regio. Radio Prima begon in 1979 met zijn eerste uitzendingen vanuit D’Hoppe Vloesberg.

27 mei 2004 zal de geschiedenis ingaan als de grote frequentieverhuis want op 27 mei ging het nieuwe frequentieplan in voege. Na 25 jaar verlaat radio Prima Brakel en FM 105.6. Vanaf 27 mei werd de frequentie van VRO ‘Vlaamse Radio Omroep’ uit Zottegem ingenomen door radio Prima. Zottegem had opnieuw zijn eigen radiostation op FM 107.6.

De opstart van M fm was het gevolg van het einde van Maeva FM, het nakomertje van de inmiddels legendarische en nooit geëvenaarde Radio Maeva (bekend en berucht om haar radio-uitzending, begin van de jaren 80) waarvan de radio toen deel van uit maakte dit samenwerkingsverband.

De makers van Maeva FM beslisten om vanaf 1 februari 2005 geen nationale programma’s meer te verdelen onder de aangesloten radiostations. De lokale radiomakers die daardoor in de kou bleven staan, besloten om het heft in eigen handen te nemen en zelf een lokaal radioconcept uit te werken.

 

Het concept en de strategie

Na een grondig onderzoek van het bestaande aanbod op de huidige markt, kwamen we tot de vaststelling dat meer dan 70 % van alle nationale, regionale en lokale radio’s mikken op éénzelfde luisterpubliek en vaak opereren onder de vlag ‘hitradio’.  Daarnaast zijn er enkele heel specifieke stations, die een heel specifiek genre aanbieden de klok rond. Dit leert ons dat de mensen, die zoals wij, houden van een fijne mix van goeie muziek van vroeger en nu, Vlaamse en anderstalige muziek, … vaak hun gading niet vinden in het huidige aanbod dat vaak erg gestroomlijnd is en perfect beantwoord aan een vooraf bepaald format.

M fm probeert anders te zijn. Items, onderwerpen en muziekgenres die bij andere zenders niet aan bod komen, vormen de basis van het unieke M fm-concept, gericht op de lokale inplanting via lokaal nieuws, regiokalender en regionale sportuitslagen.

Hierdoor wil M fm niet concurreren met andere zenders, maar willen wij ons onderscheiden van de rest en een aanvulling betekenen van alle radio’s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte.

Frequentie en bereik

- vzw Radio Prima - M fm (Zottegem – 107.6 FM)

- www.radiomfm.eu (cloudrad.io/radiomfm/player : wereldwijd 7/7 24/24u)

- Ook via onze facebookpagina: www.facebook.com/radioMfmzottegem

Vanuit Zottegem, bereiken wij ook de naburige gemeenten, uiteraard wordt er nog met andere lokale stations samengewerkt op diverse vlakken.

Met M fm bereiken wij Zottegem, met ruim 25 500 inwoners en een deel van de naburige gemeenten, een totaal potentieel bereik van ruim 100 000 luisteraars. Dit zonder rekening te houden met onze wereldwijde webstream waar overal ter wereld kan op afgestemd worden.

Vormgeving programma’s

Het M fm-concept steunt op twee pijlers: lokale berichtgeving en muziekkeuze.

Door op deze 2 fronten tegemoet te komen aan de wensen van het doorsnee gezin als luisteraar en niet het unieke individu, brengt M fm informatie én muziek voor een ruim publiek van 7 tot 77 jaar. We zijn een ware familieradio waar alle generaties iets kunnen in vinden. Er wordt niet gewerkt met voicetracks, alle programma's worden door de medewerkers gemaakt.

Berichtgeving

M fm brengt dagelijks verschillende lokale/regionale nieuwsbulletins verspreid over de ganse dag.  Deze nieuwsuitzendingen worden elk uur, onmiddellijk na het tijdsein geprogrammeerd, of op het half uur  zodat de luisteraar meteen de voeling heeft dat hij/zij luistert naar een lokaal station.  Het lokaal nieuws wordt afgewisseld met nationaal nieuws, aangeleverd door Belga Nieuws, zodat de luisteraar ook op de hoogte blijft van alle nieuwsfeiten uit de regio en de wereld.

We verwennen de lokale luisteraar tevens met een regiokalender die alle culturele en niet-commerciële activiteiten bevat van de komende dagen.

Daarnaast zijn er enkele ruimere programma’s die niet alleen lokale, maar ook nationale bekendheden aan bod laten komen en meer algemene info geven. Per slot van rekening is ons dorp de wereld en de wereld ons dorp.

Muziekkeuze

M fm streeft ernaar om quasi 50 % Belgische muziek te programmeren, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het aanbod. Zowel Nederlandstalige als anderstalige Belgische producties worden bij M fm hoog in het vaandel gedragen.

Bij het samenstellen van ons muziekprogramma wordt ook rekening gehouden met voornamelijk muziek uit de jaren 60, 70 en 80. De rest wordt opgevuld met het beste uit de jaren 90, 2000 en de actuele hitparade.

Radio M fm On Tour

Radio M fm laat zich ook opmerken in de straat. Gehoord worden is niet voldoende, je moet ook gezien worden. Contact met de luisteraar of potentiële luisteraar is heel belangrijk.

Daarom adverteren we in diverse bladen, laten we ons logo opvallen zoals wekelijks oa in De Streekkrant, weekblad De Beiaard, het infoblad van de stad Zottegem, enz

Onze website is gelinkt met diverse andere websites zodat we cross mediaal kunnen profiteren van dagelijks honderden bezoekers, zowel via onze eigenwebsite, als via Facebook, Twitter, LinkedIn, ...

De radio is te horen bij tal van handelaars maar ook op de luidsprekers van diverse centrumstraten.

Radio M fm is ook vaste partner van diverse grote evenementen die duizenden bezoekers trekken, het hele jaar door zoals oa:

De Vlooienmarkt Velzeke

De Zomerfeesten Beerlegem-Zwalm

Schlagerfestival(s) Zottegem

Jaarmarkt Sint-Lievens-Houtem

TOPdagen Wetteren

GP Stad Zottegem

Kermis Zottegem

Dahliafeesten Bredene

Carnaval Zottegem

Diverse bals en fuiven

Diverse Radio M fm On Tour Shows

Bedrijfsuitzendingen: radio Volvo Trucks Gent, radio Volvo parts Gent

Fotoverslagen van alle evenementen zijn te volgen op onze website

Volg ons ook op Facebook

Via onze Facebookpagina
Volg ons via Twitter

Bij ons kan je ook terecht voor drukwerk, verhuur van licht- en geluid, Security, boeken van artiesten, totaalconcepten en voor meer via ons bedrijf Prima Events.
Volg ons ook op Facebook

Wil je meer weten over radio M fm?

Surf naar www.radiomfm.eu

of mail naar publi@radiomfm.be

bel 09 361 13 69

 

of bel GSM 0486 13 11 77

Bij ons kan je ook terecht voor drukwerk, verhuur van licht- en geluid, Security, boeken van artiesten, totaalconcepten en voor meer via ons bedrijf Prima Events.


M fm linkt

Casagrimaldi

 Website configuration by radio M fm & Lime Design Website powered by Subdreamer CMS