Start Programma's Contact Links Adverteren Over M fm
Subnavigatie
Nieuwsbrief
M fm in actie
Wie is M fm
Medewerkers
Contact informatie

Live Stream

Wie is M fm

Historiek / Ontstaan

Radio M fm ging officieel van start in 1982, onder de naam ?radio West? vanuit Brakel als 1 van de eerste lokale radiostations in de regio. Radio Prima begon in 1979 met zijn eerste uitzendingen vanuit DHoppe Vloesberg.

27 mei 2004 zal de geschiedenis ingaan als de grote frequentieverhuis want op 27 mei ging het nieuwe frequentieplan in voege. Na 25 jaar verlaat radio Prima Brakel en FM 105.6. Vanaf 27 mei werd de frequentie van VRO ?Vlaamse Radio Omroep? uit Zottegem ingenomen door radio Prima. Zottegem had opnieuw zijn eigen radiostation op FM 107.6.

De opstart van M fm was het gevolg van het einde van Maeva FM, het nakomertje van de inmiddels legendarische en nooit ge?venaarde Radio Maeva (bekend en berucht om haar radio-uitzending, begin van de jaren 80) waarvan de radio toen deel van uit maakte dit samenwerkingsverband.

De makers van Maeva FM beslisten om vanaf 1 februari 2005 geen nationale programma?s meer te verdelen onder de aangesloten radiostations. De lokale radiomakers die daardoor in de kou bleven staan, besloten om het heft in eigen handen te nemen en zelf een lokaal radioconcept uit te werken.

Het concept en de strategie

Na een grondig onderzoek van het bestaande aanbod op de huidige markt, kwamen we tot de vaststelling dat meer dan 70 % van alle nationale, regionale en lokale radio?s mikken op ??nzelfde luisterpubliek en vaak opereren onder de vlag ?hitradio?.? Daarnaast zijn er enkele heel specifieke stations, die een heel specifiek genre aanbieden de klok rond. Dit leert ons dat de mensen, die zoals wij, houden van een fijne mix van goeie muziek van vroeger en nu, Vlaamse en anderstalige muziek, ? vaak hun gading niet vinden in het huidige aanbod dat vaak erg gestroomlijnd is en perfect beantwoord aan een vooraf bepaald format.

M fm probeert anders te zijn. Items, onderwerpen en muziekgenres die bij andere zenders niet aan bod komen, vormen de basis van het unieke M fm-concept, gericht op de lokale inplanting via lokaal nieuws, regiokalender en regionale sportuitslagen.

Hierdoor wil M fm niet concurreren met andere zenders, maar willen wij ons onderscheiden van de rest en een aanvulling betekenen van alle radio?s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte.


Frequentie en bereik

- vzw Radio Prima - M fm (Zottegem ? 107.6 FM)

- www.radiomfm.eu (cloudrad.io/radiomfm/player : wereldwijd 7/7 24/24u)

- Ook via onze facebookpagina: www.facebook.com/radioMfmzottegem


M fm linktWebsite configuration by radio M fm & Lime Design Website powered by Subdreamer CMS