Start Programma's Contact Links Adverteren Over M fm
Subnavigatie
Radioreklame in de lift
Verkoopsvoorwaarden
Radioreklame
Hoe Adverteren
Beluister spots
Contact formulier

Adverteren

Radio M fm profileert zich als familieradio, precies omdat ons muzikaal format en informatie-aanbod zich toespitsen op alle leeftijdscategorieën.  Daarom bereikt u alle lagen van de bevolking als u bij Radio M fm adverteert.  Voor de wakkere adverteerder is dit uiteraard mooi meegenomen.

 

In vergelijking met andere reclamemogelijkheden is radioreclame bij M fm spotgoedkoop.  Een reclamecampagne van 1 week kan reeds vanaf 100 euro, exclusief BTW.  Zeg nu zelf... aan zo'n aanbod kan je toch niet weerstaan ?

 

Nog niet overtuigd? Stuur ons een mailtje en wij geven u meer inlichtingen : publi@radiomfm.be


Radioreklame in de lift

Radiospot opnieuw populairder

12 procent van de totale reclame-uitgaven in de Belgische media gingen in 2006 naar de radio. In 2003 was dat nog 10 procent. Na televisie en dagbladen is radio het belangrijkste medium geworden voor adverteerders.
Volgens Thierry Van Zeebrouck, algemeen directeur van de Vlaamse Audiovisuele Regie (VAR), profiteert radio van de dalende investeringen in televisie. 'Door de zware druk van harddiscounters als Aldi en Lidl hebben
adverteerders hun reclamebudgetten moeten herzien, waardoor er voor tal van producten niet genoeg geld overbleef voor dure tv-spots. Zeker in de sector van de fast moving consumer goods stapt het ene na het andere merk over naar radio.' Bedrijven hebben steeds meer vraagtekens bij de efficiëntie van de 30-secondenspot op de televisie en besteden makkelijker geld in het internet. Ook blijft de radiospot een relatief goedkoop medium, dat een groot gedeelte van de bevolking bereikt. Ook via internetradio, want wie surft kijkt geen tv, maar luistert wel naar de radio. Verder is een spotje snel ingeblikt en zijn de instapkosten laag. Het enige nadeel is dat je een nieuw product niet kan laten zien.

Bron: De Tijd

Bron: express.be


Radioreklame!

Altijd prijs: mailing steunen met radiospot

Een mailingcampagne ondersteunen met radio loont. Recent Nederlands onderzoek wijst uit dat een aankondigingscampagne op de radio de respons op mailings sterk vergroot. Mailings zorgen voor een stevig bereik binnen de doelgroep en radio zorgt ervoor dat de mailing meer opvalt en dat erover gesproken wordt. Deze krachtige combinatie bevestigen ook Belgische gebruikers van deze mediamix.

Het Nederlandse onderzoek (Sky Radio, 101 FM en TPG Post, juni 2006), leert dat de nieuwsgierigheid met 10% toeneemt, wanneer de luisteraar een aankondiging voor de folder op de radio hoorde. Na het lezen van de mailing ligt de waardering zelfs 17% hoger dan bij de personen die de spot niet hoorden. Personen die ook de radiospot kennen, spreken dubbel zo vaak over de mailing dan de groep voor wie dit niet geldt.

Bij Electrabel kijken ze niet op van die conclusies. Sinds de zomer van 2003 verdeelt de elektriciteitsleverancier het magazine ‘Energiek’ in elke Vlaamse brievenbus. Vanaf het eerste nummer werd het magazine vergezeld van een aankondigingsspot op de radio.

“Ons magazine wordt deur aan deur bedeeld en is niet geadresseerd. Dat maakt dat het een lage activeringsgraad heeft. Daar staat tegenover dat radio wel een heel activerend medium is. De combinatie van beide lag voor de hand”, zegt Ann De Backer, communication manager bij Electrabel.

De radiospot maakt mensen nieuwsgierig om in hun bus te kijken en ‘Energiek’ te lezen. Hij moet de luisteraar extra aansporen om het magazine niet tussen de andere niet-geadresseerde post te laten slingeren.

JE MIST WAT!

Ook Media Markt erkent de toegevoegde waarde van een radiocampagne. “Onze radiospot creëert bij de luisteraars het gevoel dat ze iets missen wanneer ze de folder niet inkijken”, zegt Jean-Marie Christiaens, country manager van Media Markt.

Sinds dit voorjaar verspreidt de multimediaketen één à twee keer per maand een folder met speciale aanbiedingen. “Elke folder ondersteunen we met een radiospot. Die is kort, snel en is drie dagen lang aan een hoge frequentie in prime time te horen. In elke spot vermelden we het onderwerp van de folder en eindigen we met de herkenbare Media Markt-jingle en de baseline. We laten onze naam vaak vallen omdat we een nieuwe speler zijn en via de spot ook naambekendheid willen opbouwen.

De creatie is belangrijk bevestigt Ann De Backer van Electrabel: “We willen vooral fris klinken en zo de waarden die we nastreven beklemtonen. De spot moet niets verkopen of aanprijzen. We verwachten ook niet dat de luisteraars een telefoonnummer onthouden. Activeren om ons magazine te lezen en ons imago uitdragen, daar gaat het om. En daarvoor is radio het geschikte medium”.

HOGE FREQUENTIE

2,5 miljoen exemplaren van ‘Energiek’ worden door De Post over alle Vlaamse brievenbussen verdeeld. De distributie van zo’n grote oplage verloopt over een periode van tien werkdagen.

Ann De Backer: “ Je kunt dat praktisch gewoon niet op een dag of twee klaren. Dat betekent dat we niet weten wanneer de luisteraar die de spot hoort ‘Energiek’ precies in zijn bus zal vinden. Doorgaans zenden we de spot vijf tot zeven dagen na elkaar uit. Liefst vooraleer de mensen hem in de bus vinden, maar daar kan enkele dagen verschil op zitten. Daarom formuleren we het breed: - kijk deze week in uw brievenbus. – En wie ons magazine toch al gekregen heeft, wordt er zo nog eens extra aan herinnerd.”

MediaMarkt zendt de spot drie dagen na elkaar uit, van dinsdag tot donderdag. Jean-Marie Christiaens: “De meeste folders vallen tussen maandag en donderdag in de bus. We zullen in de spot echter ook altijd onze website vermelden. Er zijn immers mensen die niet-geadresseerde post weigeren. Zij vinden de informatie uit de folder ook op de website.”

AFGEBAKENDE DOELGROEPEN

Electrabel voert reeds drie jaar radiocampagnes in combinatie met mailing. Opvallend is dat hun reclamebudget voor deze combinatie nog steeds hetzelfde is. De energieleverancier speelt dit klaar door enkele strategische keuzes te maken.

Ann De Backer: “De productie van het magazine zelf is een zeer grote kost. De promotie die we voeren, houden we daarom budgettair bewust beperkt. We kiezen bijvoorbeeld consequent om alleen buiten prima time uit te zenden en we proberen ook altijd een weekend te integreren. Dat zijn goedkope uitzendmomenten. Op die manier kunnen we toch een hoge frequentie aanhouden en is ons budget al drie jaar op hetzelfde niveau gebleven. Met een beetje creativiteit in de planning lukt dat wel. Radio is in vergelijking met andere media niet zo duur.”

Bij MediaMarkt buiten ze de sterk afgebakende doelgroepen van de radiozenders uit. Jean-Marie Christiaens: “Onze folder voor witgoed producten spreekt anderen klanten aan dan deze voor mp3-spelers. Bij het verzenden van de folder kunnen we deze doelgroepen niet afbakenen. Radio doet dat wel. Bij elke folder maken we dus een nieuwe zenderkeuze afhankelijk van het onderwerp. Dat is een sterke meerwaarde. Naast het feit dat studies de effectiviteit van radio aantonen en het medium in stijgende lijn zit, is ook het lage zapgedrag van radioluisteraars belangrijk voor ons. Wanneer je via een doordachte plaatsing en zenderkeuze focust op je doelgroep, dan is een radiocampagne zeker kostenefficiënt.”

IN DE WOLKEN

Zolang MedaMarkt folders blijft verspreiden, ziet Jean-Marie Christiaens geen reden om de radio-ondersteuning af te bouwen. In Wallonië wordt radio zelfs al langer geïntegreerd omdat daar ook regionaal geadverteerd kan worden.

“Pas sinds dit voorjaar dekken onze winkels voldoende Vlaamse regio’s om ook hier een nationale campagne te verantwoorden. Maar we zijn al langer overtuigde radiogebruikers.”

Bij Electrabel is de evolutie omgekeerd. ‘Energiek’ verschijnt sinds 2003 viermaal per jaar in Vlaanderen. Sinds september is er ook een Franstalige versie voor het Waalse landsgedeelte. Als Electrabel daar hetzelfde radioverhaal als in Vlaanderen kan herhalen, is het tevreden.

"De lancering hebben we zelfs gekopieerd van de Vlaamse campagne 2003. De spot laat een kraaiende haan horen, toffe muziek en vertelt wat er allemaal aan interessants in het nieuwe magazine staat. De eerste spot vind ik nog altijd de beste die we gemaakt hebben. We hebben in de loop van die drie jaar nooit moeten bijsturen en we zijn vanaf de eerste dag tevreden geweest over de ondersteuning die radio aan ons magazine biedt”, aldus Ann De Backer.

Artikel uit Varia 119


Website configuration by radio M fm & Lime Design Website powered by Subdreamer CMS