Start Programma's Contact Links Adverteren Over M fm
Subnavigatie
Radioreklame in de lift
Verkoopsvoorwaarden
Radioreklame
Hoe Adverteren
Beluister spots
Contact formulier

Radioreklame in de lift

Radiospot opnieuw populairder

12 procent van de totale reclame-uitgaven in de Belgische media gingen in 2006 naar de radio. In 2003 was dat nog 10 procent. Na televisie en dagbladen is radio het belangrijkste medium geworden voor adverteerders.
Volgens Thierry Van Zeebrouck, algemeen directeur van de Vlaamse Audiovisuele Regie (VAR), profiteert radio van de dalende investeringen in televisie. 'Door de zware druk van harddiscounters als Aldi en Lidl hebben
adverteerders hun reclamebudgetten moeten herzien, waardoor er voor tal van producten niet genoeg geld overbleef voor dure tv-spots. Zeker in de sector van de fast moving consumer goods stapt het ene na het andere merk over naar radio.' Bedrijven hebben steeds meer vraagtekens bij de efficiëntie van de 30-secondenspot op de televisie en besteden makkelijker geld in het internet. Ook blijft de radiospot een relatief goedkoop medium, dat een groot gedeelte van de bevolking bereikt. Ook via internetradio, want wie surft kijkt geen tv, maar luistert wel naar de radio. Verder is een spotje snel ingeblikt en zijn de instapkosten laag. Het enige nadeel is dat je een nieuw product niet kan laten zien.

Bron: De Tijd

Bron: express.be


Website configuration by radio M fm & Lime Design Website powered by Subdreamer CMS